Starters-Hypotheek.net

Startershypotheek aanvragen

Berekenen

Maak afspraak

053 433 8220 info@starters-hypotheek.net

Berekening van de startershypotheek

De startershypotheek of starterslening kent een rentevaste periode van 15 jaar. De looptijd van de starterslening is maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar betaal je geen rente en los je niet af. Pas na het derde jaar, als je inkomen voldoende gestegen is, ga je dit wel doen. Is je inkomen op dat moment nog niet toereikend, dan vindt een hertoetsing plaats.

Aanvraag
Gevraagd bedrag

Rekenvoorbeeld Startershypotheek

Voor het huis dat je wilt kopen, heb je een hypotheek nodig van € 170.000,-. Jij en je partner hebben een gezamenlijk inkomen van € 31.500,-. Hierbij past binnen de NHG-norm een hypotheek van maximaal € 140.000,-. De startershypotheek of starterslening bedraagt dan € 30.000,-, waarover je in de eerste 3 jaar geen rente betaalt of op aflost.

Benieuwd hoeveel jij kunt lenen? Maak dan een afspraak met een erkend hypotheekadviseur. Gaan wij berekenen of jij jouw droomhuis kan kopen.

Rente

Wij zijn actief in onderstaande gemeenten:

Provincie Overijssel:
Twente:
Almelo, Berkelland, Borne, Dinkelland, Enschede, Groenlo, Haaksbergen, Hengelo Ov., Hof van Twente, Lochem, Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden.
Salland: Deventer, Hardenberg, Hellendoorn, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten en Zwolle.

Provincie Gelderland:
Aalten, Brummen, Winterswijk en Zutphen.